Na de komma

Op dit moment wordt gewerkt aan het lespakket ‘Na de komma, een project over slavernij en culturele identiteit’. Deze pagina is nog niet volledig. Alle informatie is volledig beschikbaar vanaf 1 juni 2024.

 

Welkom leerkracht. Op deze pagina vind je alle benodigde informatie over het lespakket ‘Na de komma, een project over slavernij en culturele identiteit’ voor basisscholen.

Instructie leerkracht

 

Ter voorbereiding van het lespakket ‘Na de komma, een project over slavernij en culturele identiteit’ vind je hier de didactische instructie.

 

Lees de didactische instructie.

Lesbrieven

 

Het lespakket bestaat uit 3 lessen. Per les is er een lesbrief.

 

Lesbrief les 1

 

Lesbrief les 2

 

Lesbrief les 3

Lied

 

Speciaal voor het lespakket is een lied gecomponeerd over het onderwerp culturele identiteit. Joris Lutz zingt samen met kinderen een lied over waar we vandaan komen en wat diversiteit ons en onze samenleving brengt. Het lied wordt aan het begin van elke les afgespeeld in de klas.

 

Luister het lied.

Na de komma krant

 

Het lespakket bestaat uit drie lessen, waarbij in elke les klassikaal één deel van de krant wordt gelezen. In de krant staat informatie over de geschiedenis van de slavernij, de invloed van slavernij op de huidige tijd en hoe we in de huidige tijd met deze geschiedenis kunnen omgaan.

 

Download de krant.

Video

 

Video’s zijn onderdeel van het lesmateriaal. Hieronder vind je de video’s die behandeld worden in de lessen.

 

Video 1 Ruttes speech voor kids

 

 

Video 2

 

Video 3

 

Video 4