Verhalen Joden van de Kaap gepubliceerd

Verhalen Joden van de Kaap gepubliceerd

Op de website Joods Erfgoed Rotterdam zijn de geschiedenissen van de in de Tweede Wereldoorlog weggevoerde Katendrechtse Joden gepubliceerd. Mooie familieverhalen over oud-buurtgenoten van Katendrecht. In het kader van het project ‘Joden van de Kaap’ zijn er in totaal  twintig verhalen verschenen. Tevens wordt er een route samengesteld langs de huizen van deze families.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Cora de Roon van Stadsatelier Corneel. Zij wordt hierin bijgestaan door archiefonderzoeker Han de Bruijne en eindredacteur en historicus Rob Snijders.

Daarnaast is er een leerlingenkrant gemaakt. Deze krant is gemaakt voor de scholen op Katendrecht. In deze wijk woonden voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog Joodse kinderen die hier naar school gingen. Het waren er niet veel, want de meeste Joden in Rotterdam woonden aan de overkant van de Nieuwe Maas. In de krant en met het doen van de opdrachten ontdekken de leerlingen wie deze kinderen waren en hoe ze leefden, en soms zelfs wat ze in hun leven wilden doen.

Foto: Stadsarchief Rotterdam

 

Bekijk hier de Leerlingenkrant Joods Katendrecht

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie