Iftar Maaltijd 2021

Iftar Maaltijd 2021

Tijdens de Ramadan (vastenperiode voor moslims) wordt iedere dag bij zonsondergang het vasten afgesloten  met een maaltijd. Dit verbreken van het vasten heet Iftar.

De Stichting Humanitas Rotterdam organiseerde afgelopen jaar een Iftar, dit jaar sluiten de Kaapse Kringen zich bij dit verbindende initiatief aan.

De moslims zien de maand Ramadan als een heilige maand waarin zij vasten. Tijdens het vasten, eten en drinken moslims niet tussen dageraad en zonsondergang. Iftar is ook een gelegenheid om de maaltijd te delen met anderen, met andere woorden een moment van gezelligheid en lekker eten.

De Iftar is een goed moment om samen een lekkere maaltijd te delen en elkaar beter te leren kennen. Vragen zoals “hoe ervaar jij de Ramadan?”, “Waarom eten moslims halal?”, “Hoe vind je het om in een multiculturele stad te wonen?, “Wat is je favoriete gerecht?”, etc.

Katendrecht is een smeltkroes van culturen en generaties en wij nodigen je graag uit in het Huis van de Wijk om samen met zoveel mogelijk buurtbewoners deze maaltijd in het kader van saamhorigheid te nuttigen.

Iedereen, moslim en niet-moslim, jong en oud, is van harte welkom.

Wanneer: Nog te bepalen in verband met Corona. Wij mikken op 12 mei 2021

Hou deze pagina en onze Facebook pagina goed in de gaten voor meer nieuws!

In maart gaat De Kaap App online, daar wordt alles wat op de kaap gebeurt gemeld.

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie