Dodenherdenking op de Kaap

Dodenherdenking op de Kaap

Ter ere van de Dodenherdenking op 4 mei zal een groep trombonisten en trompettisten om 19.58 de Last Post blazen. Daarna volgt drie minuten stilte. Om 20.02 zullen zij het Wilhelmus spelen.
Freek Halsema, trombonist en dirigent en tot voor kort Katendrechter, heeft de mu- ziek bewerkt voor de blazers van dit evenement. Hij vond in heel korte tijd voldoende musici enthousiast om dit ingewikkelde project uit te voeren. De Kaapse Kringen heeft, met ondersteuning van Humanitas en Wijkraad Katendrecht-Wilhelminapier onderstaand programma samengesteld. De blazers vormen een ketting van muziek ter ere van de Doden Herdenking.

  • Op de Wilhelminapier zullen twee blazers op het dak van theater Lantaren/Venster staan en bij Hotel Bruno.
  • Aan de voet van de Rijnhavenbrug zullen blazers staan, vlak bij de plek waar aan het einde van de Tweede Wereldoorlog een groep verzetsstrijders is geëxecuteerd.
  • Op het plein tussen Fenix I en het toekomstige museum De FENIX; zal post worden gevat om te herinneren aan alle Joodse mensen die net op tijd zijn vertrokken naar de VS of andere werelddelen.
  • Ter hoogte van Brede Hilledijk 163 zal ook een blazer plaats nemen, om te herinneren aan de 12 Joodse mensen die uit hun huis zijn gehaald en op transport zijn gezet naar de vernietigingskampen. De omwonenden wordt gevraagd bloemen te leggen bij dit monument in de vorm van zogenaamde ‘struikelsteentjes’.
  • Afhankelijk van het aantal muzikanten die we nog kunnen arrangeren zal op verschil- lende andere plekken op Katendrecht ook worden gespeeld.

Wij vragen u gedurende de herdenking stilte te betrachten. Vanwege de Corona voorschriften, wordt buiten Katendrecht geen publiciteit gegeven aan deze herdenking.

Met dank aan Humanitas, Wijkraad Katendrecht-Wilhelminapier, Heijmans NV. 

Nadere informatie: ketting@kaapsekringen.nl • 0629506625

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie