Das Mag

Das Mag

Illustrator Joost Stokhof mailt. ‘Ik heb een shirt voor jullie ontworpen. Misschien kunnen we daarmee samen boekwinkels helpen.’ In de bijlage, onderstaande afbeelding:An offer you can’t refuse. En mocht nou net een van onze favoriete boekhandels een duwtje in de rug kunnen gebruiken: Bosch&De Jong boekverkopers uit Rotterdam.

Deze eigenzinnige, onafhankelijke, kleine, literaire boekhandel heeft namelijk dubbel pech: een verhuizing én de coronacrisis. Een stukje backstory:

Bosch&De Jong boekverkopers begon in 2015 in de Fenix Food Factory op Katendrecht — tussen de broodjes shoarma en lokale bieren. Een onwaarschijnlijke locatie voor een boekhandel, maar effectief: de zaken liepen goed, totdat de Fenix Food Factory ging verhuizen naar een nieuwe locatie.

Dat leverde veel hobbels en uitstel op: Bosch&De Jong moest het pand uit, maar de nieuwe locatie was nog niet gereed. Ze konden in februari tijdelijk terecht bij een bevriende kapper met een kleine pop-up winkel, maar het bleek lastig om mensen naar een onbekende plek te lokken, waardoor ze aangewezen waren op hun vaste klanten ❤. Maar toen sloeg ook nog eens het bikkelharde noodlot toe: de corona-pandemie.

Intussen zijn Bosch&De Jong boekverkopers naar de nieuwe locatie verhuisd, en ze kunnen dus best een oppepper gebruiken.

Het Das Mag x Joost Stokhof-shirt kost €25. De volledige opbrengst gaat naar Bosch&De Jong boekverkopers. Het shirt is van goede kwaliteit en je kunt hier intekenen.

Tot slot nog een leuk feitje over Das Mag en Bosch&De Jong: deze kleine boekhandel verkocht maar liefst 92 (!) exemplaren van Drift — meer dan ze er verkochten van de literaire knallers van dat jaar (Buwalda en Pfeijffer). En dat is véél voor een kleine boekhandel 🙂

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie